در روزهای برفی چگونه رانندگی کنیم؟
در زیر برخی نکاتی که می‌توان برای ایمن‌تر رانندگی کردن آنها را مد نظر قرار داد ذکر شده است:
 
 
1. رانندگان در زمستان قبل از آغاز رانندگی ابتدا به خوبی به اطلاعات ارائه شده توسط پلیس، رسانه های جمعی مثل رادیو و تلویزیون توجه كرده و از وضعیت راه ها اطلاعات كافی را بدست آورید كه در صورت اعلام شرایط بد اب و هوایی خطرناك از مسافرت صرفه نظر كنید.
 
2. در صورت انجام ماموریت های ضروری كه مجبور به استفاده از وسیله نقلیه در چنین شرایطی هستید ابتدا از وجود تجهیزات ایمنی و لوازم مورد نیاز برای رانندگی در شرایط مذكور اطمینان حاصل كنید.
 
3. ترجیحا در یک جاده برفی سبقت نگیرید. اگر خواستید سبقت بگیرید بهتر است سرعت برف پاک‌کن‌ها را زیاد کنید تا دید شما کم نشود.
 
4. در شروع بارندگی به دلیل چربی‌های سطح جاده، لغزندگی جاده زیاد می‌شود. در این‌گونه مواقع با سرعت کم‌تر و رعایت فاصله مجاز رانندگی کنید.
 
5. روی سطوح لغزنده برای جلوگیری از لیز خوردن خودرو یا چرخیدن قسمت عقبی سعی کنید از فشار پا روی پدال گاز کم کنید و با کم‌ترین دور ممکن حرکت کنید.
 
6. بهتر است هنگام بارندگی هر چند دقیقه یک بار به آرامی ترمز کنید که آب روی دیسک‌های ترمز خشک شود، چون ممکن است در یک لحظه واقعاً به ترمز کردن احتیاج پیدا کنید که اگر دیسک‌های ترمز خیس باشند، ترمز‌ها موفق عمل نخواهند کرد.
 
7.در جاده‌های کوهستانی و در پیچ‌ها سرعت خود را به حداقل برسانید. ممکن است به علت سایه در پشت پیچ‌ها برف و یخ‌ها آب نشده باشند.
 
8. دیگران را از مسیر حركت تا مقصد و زمان احتمالی رسیدن به مقصدتان آگاه سازید.
 
9.لغزندگی جاده ها نه تنها در زمستان بلكه در فصول دیگر نیز باعث خیسی سطوح جاده می گردد. برای جلو گیری از لغزش خودرو در چنین شرایطی كاهش دادن سرعت و فشردن پدال كلاج است تا خودرو به آرامی متوقف شود در چنین شرایطی نباید به هیچ وجه ترمز شدید گرفته و به خودرو اجازه دهید به توجه به مقاومت وزنی خود به آرامی متوقف شود.
 
10.. در صورت مجبور بودن به رانندگی در بوران و برف با سرعت مطمئن حر كت كنید.
 
11.حین رانندگی در بوران و برف حتما" برف پاكن و چراغ های ( نور پایین ) را روشن كنید. چراغ‌های جلویی را باید در طول روز هم روشن گذاشت. برخی شرکت‌های بیمه در اروپا از پرداخت خسارت تصادفات در صورتی که راننده این چراغ‌ها را روشن نکرده باشد، خودداری می‌کنند. اما این چراغ‌ها را نباید هیچگاه در هوای مه‌آلود روشن کرد، چون قطرات آب باعث انعکاس شدید نور روشن شده و محدوده دید را بدتر می‌کند.
 
12.در موقع رانندگی بر روی برف فشرده سرعت خودرو را به نصف كاهش داده و در مواقع رانندگی بر روی سطوح یخ زده آهسته برانید.
 
13. در مواقع رانندگی بر روی جاده های لغزنده ترمز شدید نگرفته و زودتر از موعد و بصورت مكرر و آهسته ترمز بگیرید تا از لیز خوردن خودرو جلو گیری بعمل آید.
 
14.در صورت نیاز به توقف و یا آغاز حركت در سطوح لغزنده سرعت را كاملا" آهسته كاهش یا افزایش داده و با دنده سنگین حركت كنید.
 
15. فاصله مجاز با خودرو جلوئی را به خوبی رعایت كرده و در شرایط بد آب و هوایی این فاصله را افزایش دهید زیرا زمان اعمال فعالیت های راننگی از 2 تا 3 ثانیه بر روی جاده خشك به 9 تا 10 ثانیه برروی جاده های لغزنده ضریب ایمنی رانندگی خود را افزایش دهید.
 
16.در شرایط برفی حداكثر سرعت 60 كیلو متر در ساعت می باشد كه در این زمان قادر به حفظ خط ترمز خود می باشید.
 
17. در صورتی كه خودرو در حال لغزش است فرمان را به سمت مخالف كه خودرو می لغزد بگردانید
 
18.در صورتیكه لاستیك ها در جایی گرفتار شده اند و می چرخد دنده را در حالت خلاص قرار دهید و تلاش كنید خودرو را با هل دادن و یا بكسل كردن ازاد كنید.
 
19.در صورت نیاز به توقف در جاده های برفی و یخ زده سرعت خود را به آهستگی كاهش دهید و ترمز ناگهانی نگیرید.
 
20.مناطق پر تردد مثل پل ها و رو گذر ها و معابر واقع شده در سایه توجه بیشتری مبذول زیرا این مناطق سریعتر از سایر بخش ها یخ می زنند.
 
21.مراقب نحوه رانندگی، رانندگان وسایل نقلیه مجاور خود باشید.
 
22.باك خودرو را به منظور عدم نفوذ رطوبت حداقل تا نیمه پر نگاه دارید و سعی كنید قدری سوخت ذخیره با رعایت اصول ایمنی در داخل خودرو نگهداری كنید.
 
23. ابزار احتیاطی مورد نیاز مانند یخ شكن – مایع ضد یخ شیشه و برف پاكن – جارو دستی – بیلچه تاشو – بسته كوچك محتوای شن – كابل ارتباطی – ( سیم سیار) جعبه ابزار به همراه داشته باشند.
 
24.به منظور اقدامات احتیاطی بیشتر به تلفن همراه – كلاه گرم – دستكش- پتو – بطری های آب و غذاهای آماده – علائم هشدار دهنده – جعبه ابزار و وسایل مورد نیاز دیگر را همراه خود ببرید.
 
25.در صورت گیر كردن در برف یكی از شیشه های خود را به منظور ورود هوای پاك كمی پایین بیاورید.
 
26.در هوای سرد احتمال كم آب شدن بدن وجود دارد لذا بطری آب سالم همراه داشته باشید.
 
27. در شرایط بوران خودرو را ترك نكنید و در داخل خودرو منتظر نیروهای امدادی بمانید چون احتمال گم كردن راه و خودرو وجود دارد.
 
28. در صورت همراه بودن غذای آماده ( مانند كنسرو و. .. ) حتما وسیله قوطی باز كن را نیز همراه داشته باشید.
 
29.لباس های روشن و درخشنده پوشیده ( فسفری ) و از اعلام هشدار دهنده خطر به منظور متوجه كردن خودرو های عبوری بهره بگیرید.
 
30. به منظور جلو گیری از مسمومیت با گاز منو اكسید كربن ( حاصل از احتراق بنزین و در صورتی كه ماشین روشن می باشد از عدم مسدود شدن اگزوز با برق اطمینان حاصل كنید زیرا مسدود شدن آن می تواند باعث نشت گاز سمی منو اكسید كربن به داخل خودرو شده و موجب خفگی گردد.
 
31.در صورتی كه نیاز به برف روبی بخشهایی از خودرو گرفتار شده در برف وجود دارد این كار را با آهستگی و ملایمت انجام دهید تا فشار زیادی به بدن وارد نیامده و از تعرق احتمالی بدن جلو گیری شود به میزان كافی آب بنوشید تا از كم شدن آب بدن جلو گیری بعمل آید.
 
32.برفها را در نزدیكی خودرو پراكنده نكرده و كمی دورتر از خودرو بریزید.
 
33 مراقب باشید تا به یكباره توان و نیروی بدنی خود را به كار سخت كم نكنید.
 
34.لباس های گرم و سبك بر روی هم و كفش های مناسب برای سطوح یخ زده در بوران بپو شید
 
35.برای گرم شدن عمومی بدن و برقراری جریان خون مناسب درجا و آهسته حركت كنید.
 
36. در صورت امكان در هوای بارانی و یا روی سطوح یخ زده از ترمز دستی استفاده نكنید.
 
37.در هنگام برف و باران سبقت نگیرید.
 
38.هیچگاه در فضای بسته مثل پاركینگ های كوچك اقدام به گرم كردن موتور خودرو نكنید.
 
39.در بالا رفتن از سطو ح شیب دار بسیار محتاطانه عمل كرده و بیش از حد گاز ندهید زیرا خودرو لیز خواهد خورد و تنها تایر در جای خود خواهد چرخید.
 
40.زمانی كه سر بالایی را رد كرده و به سرازیری افتادید سرعت را بسیار كاهش داده و با دنده سنگین حر كت كنید.
 
41.در صورت امكان آهسته برانید اما توقف نكنید زیرا در اغلب اوقات انرژی خودرو امكان حركت بر روی سطوح یخ زده را به شما نخواهد داد.
 
42.كار كرد سیستم ترمز خود را به خوبی فرا گرفته و اگر از نوع ضد قفل یا به اصطلاح ABS نسبت پدال را آهسته و در دفعات متوالی فشار دهید یخ و اب استحكاك سطح جاده با تایر ها را كاهش داده و باعث قفل شدگی تایر و لغزش خودرو خواهد شد فشار مكرر و اهسته بر پدال ترمز از قفل شدگی تایر ها جلو گیری به عمل می آورد.
 
43. در صورتیكه سیستم ترمز شما از نوع ABS است پدال ترمز را به آهستگی فشار دهید.
 
44.در زمان بالا رفتن از سر بالائی به هیچ وجه ترمز نكنید زیرا هیچ چیز بدتر از بالا رفتن از سربالائی یخ زده نیست.
 
45.به طور منظم قاب چراغ‌های جلو را که در هوای مرطوب این روزها سریع‌تر کثیف می‌شوند، پاک کنید.
 
46.در هنگام رانندگی در برف هر چند وقت یک بار باقیمانده برف و یخ را از زیر سپر‌ها مخصوصاً سپر جلو و گلگیر‌ها تمیز کنید. در غیر این صورت، وزن ماشین زیاد می‌شود و آیرودینامیک ماشین هم از بین می‌رود که هر دو باعث مصرف سوخت بیشتر می‌شود. اگر ارتفاع برف روی سطح جاده با یخ و برف سپر جلو یکی شود، احتمال این که ماشین در برف گیر کند، بسیار زیاد است.




تاريخ : جمعه 15 بهمن 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |